5 gode råd mod indbrud i julen

 In Rådgivning

Her i December måned bruger vi meget tid ude hos familie og venner til diverse julearrangementer, frokoster og selvfølgelig også juleaften. Det er en hyggelig tid, men det er desværre også den tid på året, hvor der er flest indbrud. Vi har samlet 5 gode råd til hvad du kan gøre, for at mindske chancen for indbrud i dit hjem.

undgå-indbrud-i-julen

1. Få installeret et alarmsystem

Et alarmsystem er med til at stresse tyven, så han / hun ikke bare har frit lejde til at kunne færdes indenfor i dit hjem og stjæle i ro og mag. Desuden vil der sendes en besked direkte ind til en alarmcentral, der så har mulighed for at sende vagtfolk ud. Statistikker viser at der er langt færre indbrud blandt folk, der har alarmsystemer.

2. Sikre dine døre og vinduer

Tyve kan bestemt ikke lide at bruge lang tid på at komme ind i dit hjem. Derfor er det en klar fordel, at du har sikret din boligs vinduer og døre. Jo mere sikkert dit hjem er, jo større chance er der for at tyvene vil springe dit hjem over. Montage af vindueslåse eller sikringsbeslag, og en ekstra lås på hoved og terrassedøren er nogle af de ting du kan gøre.

3. Tænd lys og musik

Med fuld musik og det meste af lyset tændt i boligen, er du med til at give tyvene en klar ide om at der er nogen hjemme i huset, og derfor vil de højst sandsynligt gå videre og lede efter et andet hus hvor der ikke er lys indenfor. Du kan også lade dit fjernsyn køre og have ild i brændeovnen for at gøre det klart at du er hjemme den aften.

4. Få naboerne til at hjælpe med at holde øje

Hjælp mellem naboer er en af de bedste metoder til at holde tyve væk fra boligen. Hvis du kan få din nabo til at gøre så der er liv omkring din adresse, ved f.eks at tømme dit skrald, postkasse eller parkere sin bil i din indkørsel, vil du også mindske chancen for indbrud, og så kan du jo gøre det samme for din nabo, næste gang han eller hun er ude af hjemmet.

5. Lad persienner og gardiner være trukket fra

Hvis dine gardiner eller persienner er trukket for, sender du et tydeligt signal til tyvene at der absolut ingen er hjemme. Lad der være helt åben udsigt ved alle vinduer og lyset være tændt, så tyvene får en mistanke om at der er nogen hjemme i boligen. Fjern også værdigenstande fra synsvinklen, der er lettere flytbare.

Recent Posts

Smid en kommentar

klæder