Hvordan skal jeg forholde mig til stormskader?

 In Rådgivning

Det er din husforsikring der går ind og dækker efter storm og vandskader. Selvom din forsikring dækker stormskader, skal du ikke gå et tro at det er alt du kan få erstatning for. Er du egentlig klar over hvordan du er dækket ind?

stormskader

Sådan er du dækket efter stormskader

Lad mig lige starte med at sige at du uden undtagelser skal have tegnet en husforsikring for din egen skyld! Er der kommet skader på ejendommen, som følge af storm, er det din husforsikring der skal gå ind og dække. Husforsikringen er dit redningsnet, hvis det skulle ske nogle uheld på din bolig.  Er der skader på dit hus pga storm er det din indboforsikring, der dækker dine tab.

Storm kan betegnes som når der er en vindstyrke på mindst 24,5 m pr sekund (17,2 m pr. sekund i forsikringsverden). Når din forsikring skal vurdere om der har været storm på din adresse, vil de gå ind på forsikringsvejret.dk for at se om det har været storm i dit område.

Husforsikring

Forsikring mod brand vand, indbrud og stormskader er en del af din husforsikring. Så du er altid dækket ind, hvis der kommer stormskader på hjemmet, og derfor behøver du ikke at tegne ekstra forsikringer. Stormskader kunne f.eks være:
-Skader på taget, enten fordi der er blæst ting op på taget, eller tagmateriale der er faldet af.
-Træer der vælter ind i hus, skur eller garage.
-Ruder der bliver suget ud.
-Forskellige skader fra genstande, der har ramt dit hus.

Din forsikring dækker i flere tilfælde også drivhuse, skuret og dit hegn hvis de er bygget på et støbt fundament. Dog skal du huske at nævne det i din police som en del af bygninger. Hvis f.eks hegnet ikke er støbt tilstrækkeligt eller pælene gravet ordenligt ned, dækker forsikringen ikke. Er dine stolper gravet ned kan forsikringen godt finde på at tjekke om det kan skyldes råd og fugt at hegnet blæste omkuld “så let”

Bilforsikring

Din bilforsikring vil gå ind og dække hvis der kommer skader på din bil som følge af at der har været storm i dit område.

Hvad dækker min forsikring ikke ved storm?

Der er flere ting som din forsikring ikke vil dække i tilfælde af storm. Alt oprydning i din have, såsom væltede træer og buske er ikke dækket ind. Dog vil de hjælpe med at få fjernet træet, hvis det er væltet ind i huset, garagen eller lign. Hvis en af dine naboers træer skulle vælte ind på dig grund, vil din forsikring ikke gå ind og dække. Hverken haveredskaber, haveskulpturer, planter eller græsplænen bliver dækket. Blæser der ting af dit hus der skader havemøbler, poolen eller havebassinet vil det blive dækket, dog ikke hvis det kun er selve stormen der har forårsaget det. Har du nogle bygninger der står til nedrivning, vil de nok ikke blive dækket.

Hvad skal jeg gøre hvis forsikringen ikke er tilfredsstillende

Er utilfreds med din forsikrings afgørelse kan du altid klage til dem. De fleste forsikringer er an afdeling der tager sig af alle kundeklager. Hvis du er utilfreds med deres afgørelse på din respons, kan du altid klage til ankenævnet på http://ankeforsikring.dk. Det koster dog et gebyr på 200 af sende sin klage ind den vej.

Hvilke krav er det til at få sin erstatning efter skaderne?

Det er uhyre vigtigt at du anmelder skaderne hurtigst muligt. Stormskader rammer tit og ofte store dele af landet samtidig, derfor kan der forekomme en del ventetid når man skal igennem til forsikringen telefonisk. Du kan altid melde det på internet, hvis der er for meget bøvl med at komme igennem til en medarbejder. Når stormen er redet af, skal du prøve at begrænse skaderne, dog kun hvis det kan lade sig gøre uden du udsætter dig selv eller andre for fare. Har du brugt penge på at begrænse skaderne skal du huske at gemme kvitteringerne så du kan få dine penge igen.

Tag alle de billider du kan af skaderne som dokumentation og lad være med at start med at smide ting ud, før forsikringen har været der.

Recent Posts

Smid en kommentar

facade