Kender du det med at toilettet stopper til? – Sådan fikser du selv problemet

 In Rådgivning

Tror de fleste af os kan genkende at toilettet er stoppet til. Det er ret så belastende, det er bare sådan noget der skal virke! Der er flere ting du selv kan gøre for at afhjælpe problemet. Der er 100 vis, ja måske over 1.000 kr spare penge i forhold hvis du skal have en vvs’er ud. Problemet opstår måske i weekenden eller om aftenen, og der er håndværkeren måske lidt dyrere end normalt.

Tilstoppet-toilet

Et stoppet toilet opstår altid meget ulejligt, men det er ikke værre end du selv kan ordne problemet på egen hånd. Læs denne artikel og se 3 gode råd til hvordan du kan klare problemet uden brugen af afløbsrens og andre kemikalier.

1. Toiletbørsten

Når først vandstanden begynder at stige i toilettet tænker man årh… nej løber det nu over? Frygt ikke toilettet er designet til at den kan være fyldt helt op med vand uden problemer. Det skal kunne indeholde vand helt op til cisternen, og det er faktisk også en fordel at det er fyldt op hvis det er stoppet. Det fyldte toilet udsættes nemlig for et stort tryk når det er fyldt op med vand til kanten. Det er nu du skal tage din toilet børste i brug til at lave nogle rytmiske pulser ned mod bunden, og helst lige efter skaden er sket. Det vil i de fleste tilfælde give tilstopningen det sidste skub ud af faldstammen.

2. Brug sæbe samtidig med toiletbørsten

Det kan være en fordel at fylde noget sæbe ned i toilettet, der er fyldt op med vand.
Du kan både bruge håndsæbe eller opvaskemiddel, da det blot skal fungere som glidemiddel. Det vil blive svært for proppen af holde fast, da sæben vil gilde ned langs siderne på proppen. Husk at brug toiletbørsten samtidig.

3. Rensebåndet plan B

Hvis du kommer i en situation, hvor sæbe og toiletbørsten slet ingen effekt har, kan du prøve at bruge et rensebånd, der fysisk kan løsne proppen. Husk aldrig af smid vatpinde, bind, paprør eller andet skrald i toilettet. Toilettet er kun til hvad der kommer inde fra os og toiletpapir, intet andet. Rensebåndet vil kun hjælpe hvis forstoppelsen er i selve vandlåsen, og ikke i hoved faldstammen.

OBS – Hvis ingen af de 3 råd hjælper kan du altid hente hjælp fra en vvs’er

Mest populære indlæg

Smid en kommentar

facadeklæder