Nyt hjem – Sådan kommer du af røglugten

 In Julekalender - Råd & tips

Hvis du ikke selv ryger og er vant til at holde hjemmet røgfrit, kan du nemt lugte hvis der er røget indenfor i hjemmet. Var den tidligere ejer af huset storryger, skal den gamle lugt ud, så du kan få et friskt hjem. Læs med i dette indlæg og få 3 gode råd til at komme af med den gamle lugt.

rglugt

Ud med gamle tæpper og gulvtæpper

Når du overtager en “andens hjem” vil den gamle lugt stadig være i hjemmet. Det kan være lidt af en opgave at komme af med lugten med det samme, men hvis du følger disse 3 råd, vil du komme af med lugten efter nogle enkelte dage. Tobaksrøg indeholder mere end 4.000 kemikalier og efterlader gullige overflader på træværk, vægge, lofter og tæpper. På grund af tjæren og nikotinen smøgerne indeholder, vil der komme en hinde på diverse ting og overflader i hjemmet. For at komme af med den grimme lugt af gammel røg i huset er du nødt til at skille dig af med alle tæpper og gulvtæpper. Mindre tæpper kan i nogle tilfælde reddes ved at lægge dem i en pose med lavakorn, der suger gammel lugt til sig.

Fjern den gamle tapet

Den gamle lugt vil altid hæfte sig fast i tapeten på væggene. At få fjernet den gamle tapet kan godt være noget af en udfordring, hvis du ikke helt er klar over hvordan du skal gribe opgaven an. Mange tror fejlagtigt at det bare kræver en masse knofedt, det gør det også, hvis du ikke bruger hjælpemidler til din fordel. Smør væggene ind i tapetopløser gentagne gange, indtil at tapeten kommer rigtig let af ved hjælp fra tapetstripperen. Taperstripperen lader dig komme ind bag tapeten med sit skarpe blad, og tapeten vil komme af på en effektiv måde.Du kan købe tapetstripper og tapetopløser hos Silvan og andre byggemarkeder.

Mal vægge, lofter og træværk

Tobakslugten vil naturligvis også sidde i træværk, vægge og lofter. Der skal en grundig gang knofedt til at vaske alt den gule nikotin farve af træværket. Bliv ved med at vaske af til vandet ikke er gulligt mere og giv derefter overfladerne en omgang med en spærrende maling. Den spærrende maling gør at sod og nikotin ikke kan trænge igennem den nye maling. Husk at det ikke er nok at male med almindelig maling, det vil ikke dække ordenligt. Når du har givet den spærrende maling, kan du efterfølgende give vægge og lofter den farve du ønsker til hjemmet.

Recent Posts

Smid en kommentar

jul