Spare penge på din vandregning

 In Hus & Have

Måske synes du det er ulækkert når der bliver tisset i naturen, men der er faktisk penge at spare!

Hvis du tisser steder hvor du ikke behøver at skylle ud, såsom haven eller lign, kan du spare en pose penge. Læs mere om det længere nede.

vandforbrug

Vidste du at 15% af vores vandforbrug i private hjem går til toiletskyl?

Når du står i badet eller jacuzzi kan man blive så afslappet at man har lyst til at give slip og lade vandet. Og det kan faktisk også betale sig økonomisk. En gennemsnits person i danske hjem bruger 5700 l vand om året på at trække ud efter toiletbesøg, hvilket vil give en besparelse på ca 400. Så der kan nemt sparet på vandforbruget, dog vil jeg mene at der også er andre måder der måske er lidt mere menneskelige i et moderne samfund.

Spar på vandet ved at tisse i haven eller badet

Det er svært at fastslå præcist hvor mange penge du kan spare. Det kommer an på hvilket vandværk du har og hvilket toilet du har i hjemmet. Priserne på vandet svinger fra 3,3 – 9,8 øre pr liter vand alt inklusiv. I 2017 lå landsgennemsnittet på 6,83 øre pr liter inkl. afgifter og gebyrer.

Hvis du har et nyt toilet med lille skyl på 3 liter, vil du ud fra landsgennemsnittet spare 20,6 øre pr gang du tisser i haven fremfor toilettet.
På årsplan vil det give en besparelse på 75 kr hvis du en enkelt gang dagligt tisser i naturen. Udover det vil du også spare penge på toiletpapir.

De ældre toiletter bruger meget mere vand end et moderne der har både lille og stort skyl. Dvs at du selvfølgelig vil spare yderligere hvis du har et ældre toilet. Hvis man kun bruger det lille skyl kan du risikere at skade afløbet, så husk at brug det det store en gang imellem.

Vidste du..

Vand er en luksus som ikke alle lande har massere af, ligesom vi har i Danmark. I Brasilien har de tidligere kørt kampagner for at få folket til at tisse i badet for at passe på vandforbruget

Recent Posts

Smid en kommentar

HVBT-twitterKøkken